КОНКУРС ЗА ПОСЕТУ ЗАВОДУ ЗА ИНТЕЛЕКТУАЛНУ СВОЈИНУ

Home / Uncategorized / КОНКУРС ЗА ПОСЕТУ ЗАВОДУ ЗА ИНТЕЛЕКТУАЛНУ СВОЈИНУ

 

ЕЛСА –Европско удружење студената права, локална група Београд, организује посету Заводу за интелектуалну својину.

Завод за интелектуалну својину је посебна организација у систему државне управе Републике Србије у чијој су надлежности послови који се односе на права индустријске својине и ауторско и сродна права. Делокруг рада Завода за интелектуалну својину прописан је чланом 31. став 1. Закона о министарствима („Службени гласник Републике Србије”, бр. 44/14, 14/15, 54/15 и 96/15). На основу чл. 31. овог закона Завод обавља стручне послове и послове државне управе који се односе на: патент и мали патент, жиг, дизајн, ознаку географског порекла, топографију полупроводничких производа, ауторско право и сродна права; примену међународних уговора из области заштите интелектуалне својине и представљање и заступање интереса Републике Србије у специјализованим међународним организацијама за заштиту интелектуалне својине.

Опис посете: Посета ће се одржати у сарадњи са запосленима у Заводу за интелектуалну својину где ће се студенти Правног факултета упознати са функционисањем Завода, његовим надлежностима и из прве руке сазнати како се остварују поступци стицања патентне заштите и жига.

Датум и време посете: 6. децембар 2017. у 12 часова.

Место посете:  Кнегиње Љубице 5.

Број учесника је ограничен.

Начин пријављивања: имејл са назнаком “ПОСЕТА” који садржи Ваше име, презиме и број телефона послати на мејл vpaa@elsa.org.rs најкасније до 4.12.2017. у 12 часова.

Информације:
Александра Андрејић 062 387 517
Владан Милетић 069 769 039

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *