Посета амбасади Републике Кипар

Home / Uncategorized / Посета амбасади Републике Кипар

ЕЛСА –Европско удружење студената права, локална група Београд, организује посету амбасади Републике Кипар .

Ambasada-Republike-Kipar-header

Србија и Кипар имају историју више него добрих дипломатских односа. СФР Југославија дипломатске односе са Кипром успоставила је одмах након проглашења независности, 10. јула 1960. године, а први кипарски председник Макариос учествовао је на првој конференцији Покрета несврстаних 1961. године у Београду. Кипар је једна од ретких чланица Европске Уније која није признала једнострано проглашену независност Косова, а такође је гласао против пријема Косова у УНЕСКО 2015. године. У Београду је 30. јануара 2013. одржан први Самит Влада Републике Србије и  Кипарске Републике.

Амбасада Републике Кипар основана је 1971. године. Садашња Амбасада Републике Кипар у Београду истовремено представљају Кипар и у Црној Гори. Основна мисија амбасаде је унапређење и даље јачање политичких, економских, културних и трговинских односа, али и учвршчивање јаких пријатељских веза између две земље.

Опис посете: Домаћин током посете студената биће Његова екселенција амбасадор Републике Кипар Константинос Елиадес(Constantinos Eliades). Током посете студенти Правног факултета ближе ће се упознати са политичким и правним системом Кипра, као и са билатералним односима Републике Кипар и наше државе.

Датум и време посете: 26. април  2017.  у 12 часова
Место посете: Генерала Саве Грујића 18

Број учесника је ограничен.

Начин пријављивања: емаил са назнаком “ПОСЕТА” који садржи Ваше име, презиме и број телефона послати на маил vpaa@elsa.org.rs најкасније до  23.4.2017. у 12 часова.

Информације:
Александра Андрејић
062 387 517
Јован Дуцић
064 493 1768

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *